Väljer det vackra

Emellanåt haglar larmen kring sociala media och retuscherad reklam skadligheten i jämförelser och att tro att livet är så perfekt för alla andra.

Måste det vara så? Det finns en uppsjö av allt att ta del av kan vi då inte fokusera på att just välja? Till största delen har jag valt bort sociala media, andra individer väljer på annat sätt.

Däremot konsumerar jag nyheter på många sätt och i olika kanaler. Sällan positivt utan en översköljning med krig, kris, katastrof och utmaningar. I det egna livet uppstår i högre eller lägre grad och fluktuerande över tid sorger, besvikelser och problem.

Motvikt till detta finns musik, teater, filmer, böcker, konst och mycket mera för att skänka en stund av lycka, glädje, njutning eller vila från allt det andra.

Det händer att jag landar in på olika sociala media sidor med vackra interiörer eller exteriörer, trädgårdar och solnedgångar eller vacker mat med människor som är tillfreds och trivs. Det skänker glädje i sinnet och ett lugn där inget skaver. Vackert och tillrättalagt. Jag ser en bit av verkligheten där det kan vara så det som finns utanför bilden syns inte just i stunden.

Jag styr helt och hållet själv vad jag vill titta på och när jag vill göra det. Scrolla på olika företags hemsidor med vackra kläder eller inredningar kan vara en lisa för själen där färger, former och mönster omfamnar mig. En stund att drömma sig bort och pausa.

Fantasin kan hjälpa att projicera vackra bilder även på den dystraste omgivning för att orka ta nästa tag.

En bild ljuger aldrig brukar det sägas. Såklart sant men motivet väljs alltid vad syns och inte och ur vilken vinkel. Vad spelar det för roll vad som är utanför bilden?

Samtidigt finns budskapet om att alla skall vara lyckliga och lyckade hela tiden vilket varken är möjligt eller önskvärt.

Vackra bilder väljer jag att tanka energi ur för att må väl. Skärvor av verkligheten är både vackra och harmoniska.

Annons

2 reaktioner till “Väljer det vackra”

  1. Klokt skrivet! Och samtidigt, när det kommer till unga har de inte vår klokskap och objektivitet, och förmår ofta inte filtrera. Pratar ofta med dem om att allt inte är sant som man ser på nätet, och som tur är tas det upp lite i skolan också.

    Gillad av 1 person

  2. Viktigt att få information från olika håll, har alltid vari så, fast förr var det svårare att få tag i information, på gott och ont.
    Det gamla talesättet : En bild ljuger aldrig, är förlegat. Med dagens teknik är det nästan tvärtom.
    Trevlig 1:a maj!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s