Balkongliv i april

Dagarna har blivit längre och klockan är framflyttad till sommartid. Det sägs att då ställs balkongmöbler och andra utemöbler fram. Så är icke fallet på min balkong eftersom det varit så kyligt och både kommit snö och hagel det senaste. Trots att läget är rakt i söder och det blir varmt under soliga dagar så är det ännu för kallt.

De vita hyacinterna jag petade ner i balkonglådorna i december eftersom de inte fick plats inomhus blommar nu fint. De stod mot kylan till slutet av mars då någon av dem blev lite sladdriga i bladverket av kylan, men blommar ståtligt ändå.

Frösådden inomhus kämpar på, snart är det dags att ta bort extrabelysningen och bara låta solen göra sitt. Det som växte allra bäst visade sig inte vara något jag sått och fick avlägsnas. Förra året investerade jag i ett minidrivhus med belysning och självbevattningsmatta. Något jag är mycket nöjd med.

Växtsäsongen börjar vanligen vid påsk på min balkong, men i år har det varit så milt att det har varit växter i balkonglådorna kontinuerligt. Påskblommorna samsas med julhyacinterna och murgröna som överlevt vintern. Rosmarin och timjan har klarat sig bra, huruvida det blir någon fart på salvian igen återstår att se. Det enda som tillbringat enstaka dygn inomhus är rosmarinen.

Oavsett vårens framsteg och varmare temperaturer eller ej så kommer balkongmöblerna att plockas fram någon gång mellan påsk och valborg. Det är något visst att kunna ta ett kliv ut till utomhus några meter upp i luften. Bostaden blir plötsligt lite större. Kunna starta och avsluta dagarna där ute är något jag ser framemot.

Annons

2 reaktioner till “Balkongliv i april”

 1. Det måste vara härligt att få starta upp balkonglivet. Här har jag ju min uteplats och just nu har jag sol där under några förmiddagstimmar, men snart blir det mer tid jag kan tillbringa där. Vi ska ju inte ut och beblanda oss med andra människor, så det är verkligen en välsignelse att den platsen.
  Lycka till med dina odlingar och ha en Glad Påsk!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. Härligt med balkongliv och bättre blir det när det blir varmare.
  Finns så mycket man kan göra. Örter är alltid tack samt att odla, gott att äta och vackert att se på.
  Fortsatt trevlig påskhelg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s