Påskens fotopromenader

Riddarholmen

Påsken gick promenadens väg. Siktet var inställt på fyra promenader i närområdet med kameran. Det blev tre vandringar i ett vårinspirerat Stockholm.


Dymmelonsdagen blev det en promenad runt Södermalm. Det var ömsom sol, blåst och mulet. Längs Södermälarstrand blev det en fin vy mot Riddarholmen och Kungsholmen. Vid Västerbron verkade stenarna blomma i blått.

Skärtorsdagen ägnades åt en promenad runt Kungsholmen vilket är där jag oftast går och springer. I Karlbergskanalen gapade båtplatserna tomma. Rundan fortsatte till Norrmälarstrand med utsikt mot Södermalm och de inbjudande bryggorna med utsikt mot Västerbron.

Karlbergskanalen

Sjölanden vid Waldemarsudde blommade fint med bland annat påskliljor.

Långfredagen startade med en cykeltur i solskenet till Djurgården. Promenaden runt Djurgården passerade genom sol, blåst och en del mörka moln emellanåt. Jag uppskattar vårens lågt blommande mattor med vitsippor, scilla och andra vårlökar i glädjande färger. Längs hela sträckan fanns en hel del blommande vitsippor, dessa får mig alltid att tänka på min barndom där det på tomten där vi bodde fanns gott om vitsippor, när de blommar då är det vår på allvar.

Promenaden gick vidare till en plats jag aldrig besökt trots många promenader häromkring, Galärvarvskyrkogården invid Nordiska museet. Körsbärsträdet blommade liksom delar av marken såg ut som ett gult hav av blommor. Härifrån tog jag trappan ner till Estoniamonumentet.

Strax vid sidan kom jag till Vasamuseets trädgård, en trädgård som visar upp trädgård som det tog sig ut på Vasaskeppets tid.

Bakom Nordiska museet blommade ett körsbärsträd.

 Solen spred en orange lyster då jag åter tog cykeln hemåt.

Annons

13 reaktioner till “Påskens fotopromenader”

 1. Alla dina promenader, Sissela, är välkända för mig. Jag är uppväxt på Södermalm och när jag var barn började jag utforska min hemstad väldigt noga. Kul att följa dina fotospår 🙂 också.
  Jag bildade familj tidigt o flyttade från Sthlm när jag var 21. Har i alla år hälsat på och fortsatt promenerandet så ofta jag kunnat. Stockholm är mammas gata för mig.

  Gillad av 1 person

 2. Vilka härliga fotopromenader du har gjort runt om i Stockholm och många fina foton blev det. Körsbärsträden är så enormt vackra nu.
  Ha en fin fortsättning på påskveckan!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Promenader är väldigt givande på flera olika sätt. Jag springer gärna också, men det är väldigt olika vad det ger att gå eller springa, då tänker jag mest på det som inte direkt är de fysiska effekterna.

   Gilla

 3. Fina promenader!
  Estoniamonumentet vid Galärvarvskyrkogården är speciellt. Skulle vilja säja vackert, men det är ju också så hemskt.
  Härlig körsbärsblom.
  Tänk vad Stockholm är fantastiskt!
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s