Balkongliv i februari

I år är det annorlunda. Det finns växter i balkonglådorna som brukar vara tomma fram till påsk. Rosmarin och andra örter har övervintrat ute. Vanligtvis tömmer jag balkonglådorna i december, samtliga örter har då skördats eller flyttas in. Denna säsong överlevde cyklamen ovanligt länge och möblerna blev kvar ute längre än brukligt.

Hyacinterna inhandlade innan jul hamnade på balkongen, de är nu på gång att blomma i februari tillsammans med julrosor och växter kvar från höstplanteringen. Timjan och salvia har också hittat plats i balkonglådorna genom vintern där de aldrig tidigare övervintrat.

Denna vinter är ännu inte slut, den har varit ovanligt mild och allting lever ännu. Rosmarinen har tillbringat några kalla dygn inomhus men inget annat.

Balkongen grönskar som omväxling mellan årsskiftet och påsk. Undrar hur det kommer att bli under kommande säsonger?

Odlingssäsongen har satt igång, precis som vanligt är fröer sådda i slutet av januari och står under belysning för att bli lagom för balkongen till vår och sommar.

Annons

9 reaktioner till “Balkongliv i februari”

 1. Ja, det är verkligen en annorlunda vinter i år. Jag har också växter på balkongen som varit gröna hela tiden, men som annars bruka vintervila. Som Budleja t.ex. Det kanske mer blir 3 årstider framöver, vår, sommar och en lång höst 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Jo, det är en märklig vinter, eller ska man kanske benämna det som en lång höst. Jag odlade kryddväxter på balkongen tidigare, men katten började tugga på och riva runt bland bladen, så det har jag fått ge upp.

  Gillad av 1 person

 3. Sedan vi skaffade stugan på landet har mina tidigare fantastiska balkongodlingar helt dött. Det funkar inget vidare med vattning och skötsel när vi stannar längre på landet och släpa det gröna fram och tillbaka är inte optimalt. Vad vi satsar på tidig vår är tomatplantor. De växer så det knakar på den inglasade balkongen och brukar vara stora när det är dags för semester och då släpar vi med dem till landet.
  Jag har lagt av att inbilla mig att jag blir ”trädgårdsmästare” som går där i det gröna frodiga, blommande landskapet runt vårt hus. Det blir till att bara plantera sånt som mest sköter sig själv och själva arbetet har min man tagit över. Min kropp är ju inget att räkna fysiskt med nu för tiden, allt ska helst sköta sig själv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s