Maskiner och något att putsa skorna med

Ointresset för maskiner är stort hos mig och så generaliserat att jag länge inte förstått hur stort det är hos många andra.

I mitt hem finns varken diskmaskin, musikanläggning eller hårfön inte heller kaffebryggare. Behov har aldrig uppstått av dessa maskiner. Diskmaskin hade såklart underlättat emellanåt. Modemet påstås vara över 20 år, men det fungerar liksom tv:n jag köpte då jag bytte ut tjocktv:n för ungefär 15 år sedan. Mobilen är för gammal för att det skall vara möjligt att hitta ett nytt skal som passar till. Uppstår ett verkligt behov kommer nya apparater att införskaffas, men det kommer att dröja ett tag, troligen.

För ett tag sedan tillsammans med en 10-åring var vi ute på stan. En liten omväg blev det, definitivt en avstickare. Barnet upptäcker detta och utbrister, gick vi in hit bara för den här maskinen. Så var det, vi hade tagit en liten extra promenad för en maskin. Just dessa maskiner har jag en speciell blick för att upptäcka och jag minns var de finns så jag lätt kan återkomma gång efter annan. Till skoputsmaskinen. Detta är en maskin jag verkligen uppskattar. Den gör underverk på vilka skor som helst, nersmutsade och trötta skor får en omedelbar uppryckning och ser skapliga ut efteråt.

Skorna som smörjs in och putsas hemma når aldrig den glans som kan uppnås genom att putsa dem i maskin efter hemmaputsningen. På väg till en skoputsmaskin vid ett tillfälle hade jag varit där så ofta att en dam kommenterade att skorna skiner nog tillräckligt, innan jag ens nått fram. Skorna bidrar till en helhetsbild, det känns alltid bättre om de är välputsade.

Till min förvåning märker jag att mitt intresse för skoputsmaskiner inte delas av så många andra, inte ens maskinfantaster.

Har du inte lagt märke till dessa maskiner, börja titta i gallerior, på hotell, restauranger eller i anslutning till toaletter.

Annons

7 reaktioner till “Maskiner och något att putsa skorna med”

 1. Om jag bara skulle få behålla en av alla maskiner jag har i hushållet, skulle jag välja tvättmaskinen. Jag är så gammal att jag faktiskt har levt utan tvättmaskin och det vill jag inte behöva uppleva igen.
  När jag slutat skolan jobbade jag ett år som hembiträde hos en läkarfamilj och där fanns varken tvättmaskin, brödrost eller hushållsvåg.
  Underkläder, jeans och annat fick jag stå böjd och skrubba på en tvättbräda i badkaret och på köksspisen stod ständigt en stor gryta med doktorns snoriga näsdukar, kalsonger och vita skjortor. Sänglinne och handdukar gick doktorinnan och tvättade i en tvättstuga hos en bekant. (Ha, ha! Stavningskontrollen är osäker på hur man stavar till doktorinna!)
  Den tiden vill jag inte uppleva igen!
  Ha en fin kväll!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. Ja, de maskinerna är superbra! Jag har själv ett rätt begränsat teknikintresse men just hushållsmaskiner skulle jag inte vilja vara utan. Inte heller skulle jag vilka vara utan fibern in i huset. Och kameran är rätt kul i nya telefonen… Hm, brist på intresse för tekniken har jag men skulle inte vilja vara utan funktionerna den levererar.

  Gillad av 1 person

 3. Förmodar att jag då blir maskinnörden i detta sällskap. 🙂
  Funderar och konstaterar att jag använder de flesta rätt ofta fast visst, en del, säkert de flesta klarar man sig utan. Tvätt, diskmaskin, dammsugare, hushållsassistenten den har jobbat helt hysteriskt genom åren, allt bröd, bullar, äppelmos, nyponmos, korvar osv i evighet. Den har jobbat så jag är inne på nr 2 av Electrolux assistenter. Nu ska jag provocera … äggkokare, en perfekt kompis som jag själv ansåg onödig tills ett infall fick mig att köpa en för 99 kr. Den är suverän, jag häller i olika mängder vatten i den och får äggen precis som jag vill ha dem.
  Jag har många fler maskiner men nöjer mig här. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag gillar teknik och maskiner, men tänker alltid efter ett par gånger innan jag införskaffar någon ny maskin (oftast kommer jag fram till att jag klarar mig utan, förutom när det gäller kamerautrustning)… men skoputsmaskiner har aldrig intresserat mig, och det är väldigt sällan man ser såna, tycker jag… men kanske om man öppnar ögonen 🙂 Min morfar tyckte det var väldigt viktigt med välputsade skor, och kunde bli lite smått arg om man gick ut med oputsade/smutsiga skor. Tack för ett trevligt inlägg, och ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

 5. Jag är heller inte intresserad av maskiner. Förstår inte riktigt min man när han stannar och bara står där och tittar på en grävskopa. Hur kul är det på en skala av 10? 0 för mig, full pott för honom!
  Däremot gillar jag maskiner som kan göra arbetet lättare, t ex tvättmaskin och diskmaskin.
  De där skoputsarna har jag använt mycket i hotell, toppen!
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s