Balkongliv i november

Tiden har gått in i vintersäsong. Vid denna tid brukar balkongens möbler och matta vara inplockade. I år är det ännu milt bordet finns kvar ute att ha växter på. Mattan är lämnad till tvätt och stolarna undanställda.

Tidlösan har blommat över och kommer nästa att blomma vid mitt barndomshem. Till min glädje blommar höstkrokusen som jag aldrig tidigare fått upp men stänglarna är långa och veka men blommar gör de med besked.

För basilikan blev det för kallt och den finns ej mer. Rosmarin, salvia, timjan och framförallt persilja frodas alltjämt.

Den första höstplanteringen har delvis bytts ut och kan nu kallas vinterplantering med hopp om att klara en sjunkande temperatur. Vita cyklamen och julrosor lyser upp i mörkret tillsammans med murgröna och silvergirland.

Så speciellt mycket tid tillbringas inte på balkongen i november men den sprider glädje genom att betraktas inifrån likt ett tittskåp som ger lugn och harmoni. Växtligheten gör det möjligt att gå ut och plocka färska örter till maten.

Att det blev vita blommor var just för att de syns på egen hand utan belysning även när mörkret sänkt sig och bäddat in balkongen. Så förblir det under hela månaden det blir bara lite mörkare för varje dag som går.

Annons

4 reaktioner till “Balkongliv i november”

  1. Den enda här hemma som gillar balkongliv i november och för övrigt under vintern är katten, men det förklaras nog av att han är en sibirisk katt med tjock päls. Han kan ligga ute i snön på balkongen och njuta hur länge som helst.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s