Vad betyder det?

Denna fråga är befogad i många sammanhang exempelvis ett ord på ett språk man inte förstår eller inom ett område man inte behärskar.

Nu verkar det som att, vad betyder det, används istället för alla möjliga andra frågeställningar.

En instruktion eller uppgift som ges följs av, vad betyder det, som om det alltid finns en underliggande mening i allt eller möjligen ett motstånd och ständigt ifrågasättande. Sedan upptäckte jag att det även började användas istället för att be någon att utveckla resonemanget och ställa adekvata följdfrågor. Kanske frågor som vad kände du då eller vad gjorde du, vad får det för konsekvenser och effekt, vad innebär det i förlängningen. Jag uppmärksammade att det även i nyhetsprogram förekom alltmer frekvent att uttrycka sig med, vad betyder det.

Vad betyder det, verkar ta sig in i samtal på två olika sätt, utöver de självklara. Det ena genom att med bristfällig precision ställa följdfrågor och det andra att ställa följdfråga där den inte alls är nödvändig.

Om jag säger att solen skiner är det inte nödvändigt att fråga vad betyder det. Det kan vara fullt tillräckligt att säga att så härligt eller bara titta på himlen och konstatera att där är den. Solen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s