Besök i Karlstad

Sola i Karlstad

Sen morgon rullar tåget från Stockholm mot Karlstad med byte i Arboga och Örebro. Solen skiner och det är omkring 20 grader i luften.

Väl framme i Karlstad går jag in mot centrum passerar Stora torget med Rådhuset och vidare mot Värmlands museum och Sandgrund där Lars Lerins museum huserar. Då jag bodde här i slutet av 90-talet var det ännu ett danspalats tror aldrig att jag besökte det.

Museet med alla Lerins tavlor är fantastiskt de flesta väljer troligen andra aktiviteter en dag som denna för det är gott om plats. Det finns ett par andra utställningar dels från Lerins tv-program men även verk av Drottning Sonja av Norge. Det är Lerins tavlor som fångar hela min uppmärksamhet. Tavlor med solrosor och vitsippor, motiv av Mårbacka och från Nordnorge, ett hönshus som minner om min egen uppväxt.

En upplevelse bättre än jag föreställt mig säger en dam till vad jag förmodar är ett barnbarn. Jag kan instämma och passerar dem ut på terrassen och blickar över Klarälven. Där ser jag bron jag många gånger cyklat över. Det är speciellt att återvända till en plats decennier senare känna igen sig och ändå är så mycket ändrat.

Värmlands museum ligger sidan om Sandgrund jag går förbi och fotograferar lite i trädgården med dammen. Jag tar vägen via Klarälven in mot centrum igen. Några badar i älven medan jag beundrar det flertal statyer som finns längs promenadstråket bland annat Sola i Karlstad. Jag går bron över älven till Wermlands operan på denna sida finns Selma Lagerlöf staty. Samma bro tillbaka så blir det en glass innan återgång till busstationen för vidare färd till Oslo.

Annons

10 reaktioner till “Besök i Karlstad”

  1. Sandgrund var enligt mina vänner från Värmland ett riktigt håll i gång ställe, men har själv aldrig varit där då jag dansar sämre än en flodhäst (nu var jag nog lite elak mot flodhästarna 😄)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s