Högsommar på balkongen

Min känsla är att denna sommar hittills bjudit på en del dagar ganska kyliga, mulna och blåsiga och däremellan soligare och varmare dagar. Bara det inte regnar och blåser allt för mycket sitter jag gärna på balkongen, äter helst här och föredrar att inte gå in förrän i oktober.

Först nu i juli verkar det ha blivit riktig fart på de vita petuniorna i balkonglådorna men de är inte så buskiga och yviga som de brukar. Å andra sidan blir det mindre trångt vid bordet.

Salvia, rosmarin och timjan växer allt på samma stege. De senaste åren har persiljan fått ohyra så även i år. Kruspersiljan klippte jag ner och gjorde pesto av det som gick att bruka nu kommer den upp fint igen. Bladpersiljan nöjde jag mig med att endast spraya och rensa i plantan, den kommer också fint igen. Basilikan har i år ännu inte fått ohyra vilket inte skedde förra året heller, precis som ohyran gått från basilika till persilja. Nyligen duschades basilikan vilket den tyckte om.

Minisolrosorna är överblommade och fröna samlade inför nästa år. I deras kruka finns nu rudbeckia och zinnior. De stod tidigare bakom stegen, en plats inte alls tänkt för odling. Blåklinten började ta slut så för ett par veckor sedan sådde jag fler de har kommit upp frågan är om de hinner blomma. Rädisorna från samma tid går nog strax att skörda.

Platsen bakom stegen ja den blev nu tom men eftersom det vuxit där hela sommaren sådde jag solrosor, rädisor och rucola kanske något hinner skördas under tidig höst.

Dagen började med frukost på balkongen och om någon timme är det dags för dagens sista kopp te här ute. Borta i väst syns himlen färgas av solen för livet under horisonten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s