Försommar på balkongen

Säsongens första frukost på balkongen är avklarad. Äntligen kom möbler och matta ut dagen innan Nationaldagen.

Det förefaller bli senare och senare för varje år minns något år då balkongen var sommarfixad i slutet av april. Vårens väder har inte lockat till detta i år.

I början av året såddes örterna inomhus sedan några veckor frodas persilja, basilika, timjan, salvia och rosmarin ute i balkongens söderläge. De tre sistnämnda finns både nya plantor och det som övervintrat ute.

Förhoppningsvis blommar solrosorna till midsommar sedan kan krukan användas för zinnia och rudbeckia och gömmas bakom stegen med örterna. Återstår att se hur det går för dem längre fram i sommar. Just nu ser de inte så glada ut stått för trångt, för soligt, för blåsigt och kanske för blött.

För tillfället finns det rädisor bakom stegen som petades ner varma dagar i mars. De behöver nog mer direkt sol om det verkligen skall kunna bli något.

Så smått blommar blåklinten i vinrött, den såddes inomhus i början av året, nästa år kommer jag nog att så den ute direkt och senare.

Planen för årets sommar var vita flitiga lisa i balkonglådorna fröerna kom aldrig så det blev i stället vita petunior. Än så länge klipper jag av blommorna som kommer upp för att få kraftigare och buskigare plantor. Inför nästa år har jag redan nu beställt fröer till flitiga lisa som lär dyka upp inom kort. Nu fick jag dem på rea.

Årets timjan hade växt ihop till en liten boll i hörnet av sin kruka. När jag nystade ut kvistarna fann jag plötsligt en rosmarinplanta att flytta till de övriga rosmarinen.

Om jag på balkongen nystar ut mina tankar kanske där finns en helt färdig tanke eller idé att förflytta till sitt rätta sammanhang.

Annons

2 reaktioner till “Försommar på balkongen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s