Minnet städar fel

Dagen börjar med en nyhetssändning på tv som följs av en väderprognos jag verkligen är intresserad av. Omedelbart prognosen är slut har jag glömt innehållet.

En tågresa är bokad på morgonen jag tittar i mobilen efter vagn och sittplats lägger ner mobilen för att genast ta upp den igen då jag glömt.

De tre sakerna jag dagen innan skulle köpa i affären gick inte att komma ihåg utan att skriva ner dem.

Dessa små saker viktiga i stunden och som jag egentligen prioriterar att minnas verkar omöjligt att komma ihåg.

När som helst kan jag rabbla tyska prepositioner som styr ackusativ och dativ eller för den delen Jacobs tolv söner. Inte något som spelar roll för mig. Ibland fastnar någon låt i hjärnvindlingarna som tycks gå på ständig återupprepning utan att kunna städas ut.

Inte något av detta önskar jag minnas ändå gör jag det och tappar andra viktigare saker jag vill ha i minnet. Varför städar hjärnan ut fel saker och behåller det jag inte vill ha eller behöver?

Plötsligt överraskar minnet en annan gång genom att ge mig svaret på något jag ibland sökt efter för veckor sedan och slutat tänka på, med händerna i diskbaljan dyker från ingenstans det tappade namnet upp i mitt huvud utan att jag vetat att jag tänkt på det.

Annons

4 reaktioner till “Minnet städar fel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s