Vad lärde du dig?

Vad lärde du dig? Denna fråga ställs i alla möjliga sammanhang. Vad betyder det och vad vill frågeställaren att det mynnar ut i?

Ofta handlar det om svåra situationer som vad lärde du dig av olyckan eller sjukdomen du eller någon nära råkade ut för.

Vad lärde du dig av att bli mobbad, av skilsmässan eller branden?

Allt som inte förgör härdar heter det, är det möjligen grunden till frågan?

Någonstans i livet finns en bråkstake eller en energitjuv att hantera kanske en situation snarlik en tidigare som hanterats. En utmaning mer att beskriva som en utmattning. Erfarenhet läggs till erfarenhet många gånger ganska lika medan livet pågår. Situationer och personer som skapar energiläckage men med begränsad möjlighet att påverka eller förändra.

Det händer att jag ibland vill svara på frågan vad lärde du dig med absolut ingenting men jag fick erfarenheter som jag inte vill ha som inte gick att värja sig emot.

Annons

2 reaktioner till “Vad lärde du dig?”

  1. Jag fick många lärdomar när jag för över 30 år sedan arbetade i Stockholms stad, en bra arbetsgivare. Men då jag arbetade i den sk ”socialsvängen” fick jag erfarenheter jag gärna skulle varit utan.

    Gillad av 1 person

  2. Frågan borde kanske ställas så här i stället: Vad lärde du dig om dig själv? Genom att analysera sina egna reaktioner får erfarenheten större värde tänker jag mig. 🙂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s