Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar

Återgång till det normala efter två års paus gjorde jag åter ett besök på trädgårdsmässan. Saknaden har inte varit så stor för min del men roligt att det är igång igen även om det kändes som både färre utställare och besökare under fredagen än tidigare år.

Ett par seminarium tittade jag förbi dels Karl Fredrik på Österlen och hur bäst fotografera dahlior.

När jag lämnade mässan hade jag sex tidningar med mig, mycket bra pris men jag tänkte inte köpa några tidningar alls under året. Flera montrar med kort med konstnärliga växtmotiv fanns det och några sådana hade jag med mig.

Gamla konservburkar från Glimma glasbruk finns hemma hos mig och till dessa blev det olika ljushållare. Slutligen fann jag det jag bestämt från början att köpa en kruka från Sturehofs krukmakeri att utöka min samling med.

Årets pelargon presenterades på torsdagen och hade sedan en egen monter utanför mässhallen.

Jag uppskattar inspirationen i form av idéträdgårdar, balkongutställning och miniatyrträdgårdarna. Idéträdgårdarna var endast två en mer parkliknande och en för att inte gräva. Balkongerna var tio till antalet och flera som jag gärna skulle tillbringat tid på. På liten yta kunna förmedla så olika uttryck och stämning. Det ger inspiration till att kanske experimentera med sin egen och till och med ändra uttryck under balkongsäsongen. Miniatyrträdgårdarna var mellan dessa i antal. Visst är det lockande med en husvagn med tillhörande trädgård uppbyggd i en låda som går att flytta från plats till annan.

För att orka åka hem och bära allt avslutades besöket med en fika vid utgången för att sedan åka hem och fortsätta inspireras av årets besök på trädgårdsmässan.

Annons

3 reaktioner till “Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar”

  1. En trädgårdsmässa ginge jag gärna på, det är roligt att bara titta även om man inte gör något av det. Årets pelargon som sägs vara robust och med växtkraft hamnar kanske i mina utekrukor på torpet. Ett trädgårdsminiatyrlandskap kanske vore något att göra med barnbarnen. Tack för fina inspirationsbilder!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s