Vårtid på balkongen

I början av mars fick jag frågan vad har du sått för säsongen? Inget löd svaret jag väntar på fröer till vita flitiga lisa som visade sig aldrig komma.

Istället blev det fröer till vita petunior till balkonglådorna för sommaren. Till örterna fanns fröer sedan tidigare. Tillsammans med petuniafröerna kom jag hem med både zinnia, solhatt och rudbeckia, alltså sensommarblommor, från affären. För dessa finns inte plats på balkongen dessutom blev det fröer till vinröd blåklint för dessa tidigt på säsongen blommande kan nog utrymme skapas. Kan det vara så att mitt undermedvetna arbetar på att större odlingsyta skall skaffas och därmed är det bra att så i förtid?

Såbordet med belysning hämtades från vinden och ett enklare pluggbrätte. Viss rörighet uppstod då jag skrev etiketter och satte i lådorna jag hade skrivit petunia men upptäckte när jag plockade samman för att ställa undan överblivet att påsen med petunior var oöppnad alltså var det bara att börja om och faktiskt så dessa. I pluggbrättet sattes sensommarblommorna och lite annat. Två rader per blomma skulle det vara men i slutändan var en rad tom… I en rad hade jag blandat blåklint och zinnia. Får se hur det går att dela dessa senare.

Nu är odlingen igång med mer än balkongen mäktar med. Efter mindre än en vecka grodde det ordentligt bland sådderna. Inför påsk kommer balkonglådorna att fyllas med påskliljor.

Beständigheten i det eviga kretsloppet sådd, grodd och skörd skänker förtröstan och tillförsikt den lilla världen kommer att bli vacker.

Annons

En tanke på “Vårtid på balkongen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s