Fånga ögonblicket, hur då?

Lev i nuet, fånga ögonblicket, ta vara på den tid som finns. Finn din väg till återhämtning. Tiden är bara ögonblick efter varandra.

Uppmaningar som hörs i olika sammanhang. Det blir något av en prestation att varva ner. Återhämta sig och vila aktivt. Innebär ofta något kreativt som inreda hemmet, laga mat eller göra konstfulla dukningar. Besöka utställningar, naturupplevelser, skriva eller fotografera. Lite meditation och yoga. I slutändan är allt detta något som går att bocka av på en lista och som ger ett resultat.

Vid en av mina promenader när himlen visade ett spektra mellan rosa och brandgult och speglade sig i den skira isen som höll på att gå kom tanken. Hur låter ögonblicket sig fånga?

Kameran åkte fram för detta var vackert kanske kunde jag även skriva något om naturens konst? Ögonblicket hade jag fångat inför framtiden att bese och hämta kraft ur men hade inte ögonblicket precis passerat mig?

Fånga ögonblicket kan vara just det att inte missa fototillfället eller ta en chans i stunden då något uppstår. För att fånga ögonblicket kan en del planering behövas för att förutsättningar skall finnas.

Omväxling med motion och kreativa sysslor är viktiga och kan vara närande. Varva ner och återhämta sig genom att fånga ögonblicket något annat.

Titta in i en brinnande låga, en prunkande trädgård eller när sol och hav möts vid horisonten är för mig platser att hämta energi ur i en liten stunds tystnad för att ta ett nytt andetag och starta om. Efter blåst och gråväder mötas av en solgata i en stilla omvärld. Ett ögonblick att fånga. Vara närvarande för mig själv i ögonblicket och frånvarande för annat.

Annons

2 reaktioner till “Fånga ögonblicket, hur då?”

  1. Just i dessa tider, med ett riktigt krig inte så långt bort härifrån är alla saker som innebär närande och avkoppling välkomna. När jag hör städernas namn på radio så tänker jag på alla mina besök i Sovjetunionen och i det dåtida Ukraina, folk jag talat med är kanske döda, fruktansvärda tider.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s