Gamla nyårslöften och andra beslut

En bit in i februari ett och annat nyårslöfte kanske brutits, media brukar rapportera om detta. Är det ändå inte så att ett stort antal nyårslöften ändå hålls? Om några veckor genomförs Vasaloppet, för en del ett nyårslöfte som uppfylls andra genomför en hel klassiker efter att avgett det som nyårslöfte.

För min del har jag bestämt att inte ge nyårslöften, däremot planerar jag.

Inför 2020 bestämde jag mig för att starta en blogg och göra ett inlägg i veckan. Det var en utmaning för att undersöka om jag ville skriva mer och även övervinna mitt motstånd mot teknik.

Ett inlägg per vecka blev det under 2020 på den blogg jag lyckades starta på egen hand. Däremot lämnade startsidan på bloggen en del i övrigt att önska som information om bloggen och mig, sökfunktion och bättre tillgängligt arkiv.

Jag frågade runt bland vänner och bekanta om någon kunde hjälpa mig men gick bet. I början av 2022 tänkte jag ge det en sista chans och hittade en kurs i WordPress som ställdes in. Kursledaren hjälpte mig däremot med precis det jag behövde vare sig mer eller mindre. 2022 har jag därmed genomfört planen jag hade för 2020 i sin helhet.

Gamla nyårslöften och andra beslut kan vara värda att ta tag i och slutföra en seger i sig att inte ge tappt.

För 2022 har jag inte gett något nyårslöfte däremot beslutade jag i början av januari att köpa en bukett tulpaner varje vecka under säsongen. Beslutet har med lätthet verkställts varje vecka med ett omedelbart lyckopåslag varje gång.

Annons

4 reaktioner till “Gamla nyårslöften och andra beslut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s