Sommar på balkongen

Denna sommar är det åter igen vita blommor i balkonglådorna, det var varit andra färger de senaste somrarna, men det är trots allt såhär jag vill ha det. Både blomstertobak och flitiga lisa växer kraftigt och blommar ymnigt.

Basilikan jag sådde i början av året frodas. Den övervintrade rosmarinen har haft det kämpigt men verkar sätta fart igen. Timjan, salvia och persilja fick jag så småningom inse att de dött över vintern. Inte förrän en bit in i juni sådde jag salvia, timjan och persilja både slätbladig och krusbladig. På endast ett par dagar grodde det och visst blir det skörd.

Det sägs att det inte gör en lycklig att shoppa detta gäller inte alltid, till balkongen har en grön 4-literskanna i metall nyligen införskaffats, den underlättar för mig och jo jag blir lycklig av att se den.

Balkongen är en oas som hänger några meter upp i luften prunkar av växtlighet och skänker ro från tidig morgon till kväll är det sol här. Bästa starten på dagen är frukost på balkongen men att avsluta dagen här då mörkret sänkt sig och värmen hänger kvar skapar en rytm med start och slut.

Doften från balkongen skvallrar alltid om vad som händer därute luktar det regn och vått eller dallrar luften av värme och luktar torrt.

Det är kväll efter en varm dag i juli, det fläktar lite de vita blommorna kommer att lysa upp i skymningen örterna doftar när de vidrörs. Det är dags att hämta temuggen och jordgubbar för att summera dagen och fundera på morgondagen eller släppa tankarna fria eller låta de bli otänkta.

Salvia
Basilika
Blomstertobak
Annons

En tanke på “Sommar på balkongen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s