Balkongliv i januari

Balkongen klarade av nyår utan att drabbas av raketer.

Det finns örter och gröna växter medan kylan blivit övermäktig för cyklamen på balkongen. Under helgerna skördades persilja från balkongen. Den hade blivit lite gul på några blad. Timjan och salvia har övervintrat på balkongen även förut. Salvian ser trött och tråkig ut men brukar komma tillbaka till våren. Rosmarinen stod ute under förra säsongen var inne enstaka kalla dygn. Kanske klarar den sig helt och hållet ute?

Det är ett nytt balkongår med alla dess möjligheter. Första vårlökarna köper jag alltid färdiga, sätter inte lökar. Därför är tankarna inte där riktigt ännu. Däremot inför sommaren. Vilka fröer skall sås, tittar i kataloger och på nätet. Basilika måste sås för den finns inte kvar sedan sommaren. Övriga örter kanske skall jag förlita mig till de som övervintrar utan att så nytt?

Under de senaste åren har färgtemat gått från mitt traditionella vita till vinrött och lila. I år blir det nog en återgång till vitt. I flera år har det varit petunior innan dess flitiga lisa. De sistnämnda slutade jag med efter ett år då de inte gick upp i höjd utan la sig längs jorden. Letar efter andra växter kompakta och med mycket blommor. Vore roligt med ett nytt alternativ.

Vid årets början finns alla tankar på vad som kommer i form av frösådd, växtskolning, blomning och därefter fröplockning. Bilder och erfarenheter från tidigare säsonger vad blev bra och inte? Ta ett annat spår eller göra samma?

Om ett par månader eller så kommer balkongmöblerna fram igen och bostaden utökas i stort sett med ett rum till. Det är en bit dit under tiden tittar jag på foton från tidigare år och ser växlingarna under och mellan åren.

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juni
Juni
Juli
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Annons

10 reaktioner till “Balkongliv i januari”

  1. Fy på dig. Nu blev jag extra sugen på balkonghäng när jag såg augustibilden. Det är inte dumt när det blir ett extra rum. Hoppas de veckorna dit ”springer” iväg snabbt.
    Önskar dig en bra början på året.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s