Balkongliv i december

Balkongen har under årets sista månad förvandlats till ett tillfälligt kylskåp där persiljan växer och övriga örter överlever. Mitt bland dessa står både julmust, mineralvatten och en del annat och får lagom temperatur. Senare under säsongen kan det förvandlas från kylskåp till frys.

Det finns planteringar i balkonglådorna med både julrosor och cyklamen inför den stundade julen i år går tonerna i vitt, grönt samt toner i silver.

Eftersom det är och har varit milt är det endast några veckor sedan bordet som sista möbel flyttades in för vinterförvaring när det inte längre behövdes då både tidlösa och höstkrokus blommat över.

Ibland tar jag klivet ut på balkongen med rykande varm och doftande äppelmust i handen kryddad med kanel, får en nypa frisk luft och rosor på kinderna av kylan där ute, tittar på grannarnas ljusslingor, gläds åt alla adventsljusstakar och adventsstjärnor i fönsterna runtomkring. Jag tittar in från balkongen på de levande ljusen i röda glaslyktor som sprider ett varmt sken och lockar till att gå in för att hämta en lussekatt.

Det är vinter men det både blommar och växer på balkongen. Kylan gör att stunderna här ute blir ganska korta men välgörande.

Annons

2 reaktioner till “Balkongliv i december”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s