Höstpromenad

För årstiden är det ovanligt varmt, runt 10 grader. Jag trampar iväg mot Djurgården och blir omkörd av de med el, medan min puls ökar.

Många har kommit på samma tanke som mig, att ta en långpromenad. En man kommenterar att blommorna fortfarande blommar. Så är det onekligen, rabatterna mittemot Nordiska museet är fulla med färg. Idag syns inte en enda kanadagås. Uppe vid Rosendals trädgård är fältet för självplock av blommor sedan länge stängt, men även där blommar det. Rabatterna vid Porfyrvasen bakom Rosendals slott är däremot tömda.

Jag plockar upp kameran och fotograferar den gula värld som skapats av alla löv, vandrar vidare längs kanalen. En jetski vrålar fram och bryter tystnaden. Trodde nog det var väl sent på året för dem. På en av broarna över kanalen blir det fler fotografier. Jag traskar vidare med en podd i öronen.

Skymningen är på väg, färgerna försvinner och det blir omöjligt för mig att fotografera. Då lägger jag ner kameran, slutar uppfyllas av att fånga ögonblicket för evigheten och upplever det bara, går rakt in i färgvärmen där löven bildat tak, golv och väggar i samma nyans. Det omfamnar mig, känns mjukt och trösterikt.

Solen sjunker under horisonten. Det är mörkt då jag åter är vid cykeln, men temperaturen densamma. Jag trampar hemåt och beundrar färgerna på alla upplysta träd längs vägen.

Annons

7 reaktioner till “Höstpromenad”

  1. Jättefina bilder, men som sagt … de är lite små.
    Om du använder den nya blockredigeraren så finns flera möjligheter till olika storlekar av bilderna. Markera bilden som du lagt in, så den har en blå ram – titta sen i verktygsraden. Där ser du t.h. tre prickar längst till höger (bredvid Ersätt) klicka på dem och så på det översta valet Visa ”Fler inställningar”. Då kommer det upp en marginal på höger sida med olika alternativ för bildstorlek.

    Gillad av 1 person

  2. Jag håller med ovanstående om bildernas storlek och här har du väl en fin utvecklingspotential och känna dig friare att leka lite! Jag gillar hösten som både är en årstid för långpromenader och grovjobb i trädgården. Inne kan jag skriva och göra saker med mina händer, skapa nytt av gammalt till exempel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s