Balkongliv i oktober

Tidlösa

Fortfarande är vädret många dagar tillräckligt varmt och soligt för att kunna sitta på balkongen, fundera över årstidsväxlingar och livets gång och titta på höstens växtlighet omkring.

I början av oktober var jag bortrest några dagar. När jag åkte blommade en endaste blomma på tidlösan men när jag återvände välkomnades jag av en mängd blommande tidlösa en mindre färgkaskad.

Höstkrokusen har kommit upp ur jorden vilket gläder eftersom det tidigare inte lyckats mig, men ännu inte blommat, förhoppningsvis hinner de slå ut innan frosten kommer återstår att se vilken färg de har.

Timjan, salvia, rosmarin och basilika doftar och frodas fortfarande bara ta ett kliv ut och plocka efter önskemål till vilken rätt som helst. För en månad sedan klippte jag ner persiljan både den krusbladiga och slätbladiga. Nu är det dags att göra samma sak igen och spara för vintern på olika sätt först på tur att göra persiljesmör och frysa in.

I balkonglådorna behöver aster och bollkrysantemum snart bytas ut medan cyklamen och silvergirland står sig fint.  

Hur lockande det än må vara att sitta på balkongen regnar det ibland eller blåser och är ganska kallt snart för det mesta. Den gröna och blommande balkongen ger energi just för att den finns nu fungerar den mer som ett tittskåp än ett extrarum. Det är vackert så.

Persilja
Rosmarin
Höstkrokus
Tidlösa

Annons

3 reaktioner till “Balkongliv i oktober”

  1. Börjar bli kallare och kallare i Sverige, även så i Wales, fast det går långsammare här.
    Tråkigt när det blir kallare eftersom jag inte träffar folk inomhus, bara utomhus, men med lite hjälp av tjocka kläder och filtar får man göra det bästa av situationen.
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s