Balkongliv i september

Första höstmånaden är inledd även att jag brukar se september som sensommar. Balkongens läge är gynnsamt och det brukar vara fina dagar här i september.

Sommarens petunior är bytta mot djuprosa aster och små bollkrysantemum även de mörkt rosa. Det rosa samsas i balkonglådorna med vita cyklamen och silvergirland. Planteringen väller inte längre över alla breddar utan är mer samlad och med andra färger än under sommaren.

I år fanns det inga tidlösa där jag brukar köpa dessa lökar. Jag övervägde att skippa det helt men slutligen fann jag ett ställe som sålde en sort. Lite trist då jag brukar köpa flera olika sorter något mer ovanliga. Just att de blommar direkt från löken utan att planteras tycker jag om att följa, se utvecklingen från hur stänglarna bildas och utvecklar blommor.

Det är många år sedan jag planterade höstkrokus, då med skralt resultat, nu försöker jag igen. Ännu syns inget annat än jord.

Örterna växer och frodas fortsatt och sprider sin doft, i samband med planteringen av de nya blommorna tog jag in och duschade örterna vilket fick dem att se mer välmående ut.

Frukost intar jag gärna på balkongen även om det sveper lite kallt i luften är det ännu för tidigt att ta på ytterkläder.

Dagen avslutas gärna på balkongen lamporna inifrån lyser upp något ett levande ljus följer ibland med ut. En kväll satt jag och funderade över om det var för mörkt och mer belysning behövde införskaffas. Då blev det plötsligt ljusare som om någon tänt en lampa. Jag tittade mig omkring och insåg att precis så var det. På grannarnas balkonger finns lampor som lyser upp även min så någon mer belysning blir det inte på min i alla fall inte i september.

Även efter att mörkret fallit är det fullt möjligt att sitta här, kanske inte läsa eller skriva men för att samla tankarna och avsluta dagen tillsammans med en kopp te av sorten höstglöd.

Annons

5 reaktioner till “Balkongliv i september”

  1. Jag har ju ingen balkong, men min uteplats under tak. I sommar har det inte varit lockande att sitta ute på kvällarna. Det har varit kyligt och myggorna har gått till anfall så fort man kommit ut efter mörkrets inbrott.
    I dag blåser det hemskt, men jag ska nog försöka ta mig en promenad i alla fall. Man får väl finna sig i att det börjar bli dags för jacka!
    Ha en fin dag!
    /Ingrid

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s