Balkongliv i juli

Det är början av juli, ut på balkongen har jag tagit skrivbok, pennor, dryck och djupröda spänstiga körsbär som krasar i skalet de är friskt syrliga.

Himlen är jämnvit med grå brytning, 20 grader varmt och skönt att sitta på balkongen med utomhus omkring omgärdad av blommor och örter. Det kommer enstaka regndroppar men inte tillräckligt för att gå in det sprider en angenäm doft av finstrilt sommarregn.

Jag har ansat petuniorna vilket nästan klistrade ihop fingrarna av deras kletighet. Ny gödning är påfyllt över allt. Örterna fick vatten och sprayat mot ohyra lite varstans. Petuniorna fick inget vatten, de är blöta ännu efter en vecka. Några speciellt varma dagar, var de utan vattning de klarade det väl. De blev rejält uppvattnade därefter kom ett piskande skyfall på natten. Balkonglådorna fick ösas följande morgon.

Det växer kraftigt, kanske har jag tidigare underskattat behovet av vatten och gödning hos rosmarin, salvia och timjan som sägs klara torka och inte vilja ha för näringsrik jord. Det börjar bli dags att skörda för infrysning, pesto och örtsmör. Ändå används sällan allt som finns.

Till höger om mig finns örter och till vänster petunior. Det är lagom varmt nästan vindstilla ingen sol som gör det svårt att se på en dator eller liknande. Ändå sitter jag med papper och penna för att skriva medveten om att jag sedan måste lägga in det i datorn.

Något sker med mig här på balkongen att forma bokstäver och skriva fram mina tankar istället för att trycka på knappar som producerar text. Växterna tittar välvilligt på tacksamma för omvårdnaden. Regnet har tilltagit det regnar rakt uppifrån och ner balkongen har tak så det blir inte blött. På himlen går det att lista sig till solens strålar, om några timmar går den ner kanske färgas himlen röd eller orange om solen tagit på den rosa pyjamasen.

Annons

8 reaktioner till “Balkongliv i juli”

  1. Jag har både fler blommor och kryddor i år än vanligt, det är så enkelt att komma ihåg att vattna och ta hand om dem nu när jag jobbar hemma och kan ta en tur i trädgården på dagtid, gärna ihop med en kopp kaffe. I kväll ska jag plantera ut en tomatplanta som jag har fått samt sätta ut några basilikaplantor i stora krukor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s