Vem växer egentligen?

Personen växte.

Jag hör det i samband med rekryteringar till olika positioner. Likaså då en ny chef kommit på plats till en arbetsplats. Det flimrar förbi på trailers för olika ihop kopplingsprogram på tv. Att personen växte.

Vad betyder det? Vissa personer växer. Barn. De gör det hela tiden, med självklarhet och går inte att stoppa. Det går att över en ganska begränsad tid se växandet. Armar och ben blir längre. Ökad erfarenhet ger dem kunskaper och de utvecklas.

Kroppen växer ibland även hos vuxna men då ofta på en annan ledd än hos barn. Vuxna samlar också på sig erfarenhet, mer kunskap och kompetens inom olika områden en utveckling sker.

Under dagen har jag hört det ett flertal gånger, personen växte. Jag visualiserar en individ som sväller eller ruggar upp sig. Tänker sedan att så går det väl ändå inte till. Å andra sidan en människa kan förbereda sig för en situation och förändring i kroppsspråk och hållning kan skönjas. Någon förbereder sig för en uppgift och tar fram andra sidor av sig själv som behövs för att genomföra den.

Utsagan att någon växer, säger inte det mer om den som uttalar det än något annat? Handlar det om de bilder och föreställningar någon projicerar på en annan person, utan att vara öppen för att denna individ har kompetens, kunskaper och även en personlighet, men det tar tid att bekanta sig med varandra. Handlar det verkligen om att någon växer eller döljer det förhastade och i värsta fall felaktiga antaganden om någon annan?

Genom att låta initiala fasen då en ny bekantskap görs ta tid och inte vara allt för snabb att bestämma hur eller vad någon är minskar troligen behovet av att maskera ett förhastat tyckande bakom att någon annan växte då den personen förmodligen inte förändrats väsentligt utan insikten ligger hos den som säger att någon annan vuxit.     

Kanske handlar det mer om personen i spegeln?
Annons

7 reaktioner till “Vem växer egentligen?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s