Balkongliv i juni

Det dröjde till absolut sista dagarna i maj innan balkongen fick matta, möbler och den sedvanliga odlingsstegen. Vädret hindrade mig tidigare liksom en del annat som fyllt min tid. Nu har dynor och plädar kommit ut även de.

Odlingsstegen
Passion, lime, mineralvatten och is.

I år är petuniorna i balkonglådorna mörkblå eller kanske lila. Vanligen är de vita. Återstår att se om jag vänjer mig vid detta eller om de nästa år blir vita. Å andra sidan går så mycket av inredningen i vitt och naturfärg, inslaget av färg förändrar upplevelsen.

Årets färg på petuniorna.

I år har jag dämpat min frösådd och har därför inte haft lika mycket överskott på plantor som vanligt. Salvia och basilika har skänkts bort eftersom det blivit väl många plantor.

Salvia som övervintrat från förra året

Nu finns timjan sådd i år och förra året. Det är trevligt se skillnaden i utveckling. Timjan, rosmarin och salvia övervintrade på balkongen. Även rosmarin och salvia har jag sått i år också. Rosmarinen har sett livfull ut hela tiden medan jag nästan gett upp om salvian från förra året. Det gäller att inte vara för snabb att kassera växterna för salvian från i fjol har satt en kraftig tillväxt. Båda sorterna persilja trivs  i mitten av stegen.

Balkongen blir en förlängning ut i luften, svävande fritt. Här sitter jag och läser, skriver, tänker, planerar och för samtal.

Det jag uppskattar mest med balkongen är möjligheten till pigga frukostar där i solskenet med te, yoghurt, bär och gärna en croissant, helst i sällskap av en god bok. Denna stund sätter känslan för hela dagen.

Frukost mitt i veckan med ännu inte så prunkande petunior.
Helgfrukost
Bästa starten på dagen.
Annons

5 reaktioner till “Balkongliv i juni”

 1. Du har ordnat det fint för dig på din balkong och visst är frukosten viktig! Om man bor mitt i stenstaden så vill det till att ha en park i närheten och en balkong som ett extra rum under de sköna dagarna vädret tillåter. När jag sist bodde med balkong tre trappor upp längtade jag, minst halva året, efter att ha jord under fötterna.
  Hälsar A

  Gillad av 1 person

 2. Så fint du har det på din balkong. Jag har ju min lilla uteplats under tak, så den fungerar på samma sätt och jag älskar också att sitta där och äta frukost. Jag har morgon- och förmiddagssol där, så det är perfekt redan från mars månad om det vill sig väl.
  I år har jag struntat i försådderna, men hittade ett par gamla påsar med överblivit frö från förra året. Tänkte att de nog inte var grobara, men satte dem i en låda och har man sett: Nu har jag både ätfärdiga rädisor och jättefin dill. Vill det växa så gör det!
  Ha en fortsättning på veckan!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s