Balkongliv i maj

Det är kallt! I alla fall allt för ofta även om en och annan dag är varm och fin. Det känns som kallare än vanligt vid denna tid.

Detta har gjort att balkongen inte alls fått den förvandling som den brukar vid denna tid. Ännu inga balkongmöbler och inga textilier. Förhoppningsvis till helgen. Jag vill ju ändå sitta på balkongen med pigga frukostar och ljumma middagar. Däremellan i dessa tider hemarbete på balkongen, men ack ännu är det för mig alltför kyligt för detta. Om ett par veckor hoppas jag på att kunna sitta på balkongen med en bok och en kopp te och ta mig till en annan värld.

I helgen rengjorde jag balkongen så ett steg på vägen i alla fall. Dessvärre inga möbler istället står nu påskliljorna på golvet i väntan på att planteras i en trädgård.

Basilikan, rosmarinen och salvian jag satte tidigare i år fick flytta från odlingslådan med belysning till fönstret. Där står den nysådda timjanen också medan den som övervintrat står ute tillsammans med den övervintrade rosmarinen.


Länge funderade jag på om salvian från förra året skulle komma igen och visst har den gjort det.

I sommar blir det blåa petunior i balkonglådorna, ännu växer de till sig stående i fönstret det kommer dröja ett tag innan jag vågar sätta ut dem i den kalla väderleken.

Persiljan har fått flytta ut, det klarar den säkert.

Till helgen sägs det bli varmare väder och då är det dags för ett ryck på balkongen så den blir klar inför sommaren.

Annons

9 reaktioner till “Balkongliv i maj”

 1. Samma här, har inte heller flyttat ut riktigt på balkongen. Växter har jag köpt men de får trängas i uterummet till det blir lite varmare 🙂 Man får nästan ha vinterkläder på sig igen, brrrr….

  Gillad av 1 person

 2. Det blev liksom stopp helt plötsligt och planerna på att köpa hem sommarblommor och örter är lagda på is ett tag och pelargoniorna får bara vara ute några stunder mitt på dagen och i dag har det liksom jag fått vara inne hela dagen. Men det kommer väl bättre tider får vi hoppas!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Ja vad hände med maj. Idag snöade det på tvären här och inatt finns risk för flera minusgrader. Men så småningom får du flytta ut på din balkong. Det lät härligt med ”pigga frukostar och ljumma middagar”.

  Gillad av 1 person

 4. Vi har fått ut bord och stolar på altanen och har haft några dagar då det gått att sitta och njuta av solen. Jag har däremot inte hunnit med växtdelen än. Kanske i morgon? Om jag hänger på låset till Blomsterlandet?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s